Stervensbegeleiding en rouwverwerking

Ieder verlies in ons leven betekent afscheid nemen van iets wat ons dierbaar is. De pijn die gepaard gaat met verlies is heftig en het gevoel van onmacht is vaak groot. Het kan onze wereld flink op zijn kop zetten. Emoties zoals verdriet, boosheid, angst, verwarring en schuldgevoel, het doet pijn. Het kan zelfs later nog zorgen voor lichamelijke klachten, slapeloosheid en andere problemen. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier.

Praten over deze ervaringen en gevoelens is een manier om wat meer te ontspannen en in combinatie met een zachte voetmassage werkt het helend en geeft kracht om verder te  gaan.

Zo nodig kom ik bij U thuis om samen te onderzoeken wat we kunnen doen.


Citaat

“Verdriet is een wond die om te kunnen genezen aandacht nodig heeft. Verdriet verwerken en beëindigen betekent onze gevoelens open en eerlijk onder ogen zien, ze volledig uiten en loslaten, verdragen en aanvaarden zolang het duurt om de wond te helen. We zijn bang dat als we verdriet eenmaal erkend hebben, we erdoor verpletterd worden, maar het tegendeel is waar. Verdriet dat bewust ervaren wordt. Lost op. Verdriet dat niet geuit wordt is verdriet dat tot in het oneindige voortduurt.”

uit het Tibetaanse boek van leven en sterven van Sogyal Rinpoche.