Voetreflex en Oncologie

Master Training Oncologie Reflexologie

De reguliere behandeling van kanker richt zich op operaties, chemokuren en/of bestralingen. Veel patiënten zoeken tijdens of na deze behandeling(en) steun in aanvullende therapie.

OncoReflexmassage verlicht op een aangename, zachte en effectieve manier de bijwerkingen die het gevolg zijn van de reguliere behandelmethoden.

Deze oncologische voetreflexmassages zijn gericht op ontspanning en versterken de levensenergie. Tegelijkertijd draagt het bij aan herstel van de klachten. Veel genoemde klachten zijn: pijn, algehele vermoeidheid, bloedarmoede, haaruitval, emotionele stress, neuropathie, obstipatie, oedeem, zwakte van het immuunsysteem en het hand-voetsyndroom.

Kanker is geen contra-indicatie voor voetreflexmassage zolang deze gegeven wordt door een bekwaam therapeut die op de hoogte is van de medische en natuurgeneeskundige aspecten van de ziekte.

Ondersteuning via de voet- en andere reflexzones heeft een positieve uitwerking, zowel op het lichamelijke als op het psychisch/mentale vlak. Deze behandelingen vallen onder de complementaire therapie en vervangen nooit de reguliere medische behandeling.