Wanneer helpt voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een veilige- en doeltreffende manier om genezing in werking te zetten. Het helpt onder andere als u last heeft van verkoudheid, hoofdpijn, onrust, stress of slapeloosheid. Het helpt ook bij huid- en spijsverteringsklachten en bij aandoeningen van de luchtwegen. Voetreflexmassage bevordert eveneens psychisch herstel bij ziekte, burn-out, verlies, rouw, en relatieproblematiek.

Reacties op een behandeling geven aan dat de massage zijn werk doet. De doorbloeding is geactiveerd waardoor opgeslagen afvalstoffen vrijkomen en kunnen worden afgevoerd. De aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen verbetert. Er ontstaat een ontspanning in het geactiveerde gebied waardoor ook de zenuwbanen weer beter kunnen functioneren. Het lichaam is zich aan het herstellen en is op zoek naar zijn natuurlijke evenwicht.

Het drinken van water helpt de afvalstoffen beter af te voeren waardoor eventuele bijwerkingen van de behandeling minder lang duren. Het is belangrijk om uw reacties te noteren omdat ze iets zeggen over de manier waarop u de massage verwerkt. Dit maakt het mogelijk volgende behandelingen beter op u af te stemmen.